Ny indenfor klatring 


Her kan du læse lidt om hvad klatring er som sport og fritidsaktivitet samt hvilke kurser og udstyr du skal anskaffe dig når du begynder at klatre. 
 
 
Hvad er klatring 
Klatring er mange ting. Det er en sport man kan konkurere og presse sig selv i, en social aktivitet og en måde at komme ud og nyde naturen. Der er mange forskellige discipliner. Man kan bouldre på små vægge der ikke er højere end man trygt kan lande på en madras hvis man falder og man kan tage udenfor til høje væge og bjerge det kræver dage at bestige og man kan klatre på alt derimellem. I FFK rebklatrer vi på klatrevægene i DGI-Byen. Derudover tager vi på mange ture, især til Sverige og Bornholm for at klatre på klippe og eventuelt drikke en øl og fortælle en røverhistorie. I vores galleri kan man se billeder fra nogle af vores ture.
 
Hvis du vil vide mere om et par klatrediscipliner kan du se denne video: 
 
 
 
 
Sikringskursus 

Hvis du vil klatre på reb er Dansk Klatreforbunds sikringskurser er K1 og K2 vejen for dig. Det lærer dig det du har brug for, for sikkert at kunne sikre på topreb og lead og for at klatre lead. Disse kurser udbydes af FFK. Det kræver blot at tre kursister kan deltage i kurset samtidig. Så hør vores kursusudvalg om der er andre der har vist interesse eller tag kontakt sammen med et par af dine venner der også vil i gang med rebklatring. Så gør vi vores bedste for at oprette et kursus. Se hvordan du tilmelder dig her
 
For at læse mere om K1 og K2 kurserne og Dansk Klatreforbunds mange andre kurser klik her 
 
 
Udstyr til klatring  
 Det kræver meget udstyr at klatre men frygt ikke, for i FFK kan du til en start låne det meste. På den måde behøver du ikke bruge en masse penge før du ved hvad du har brug for og hvad du kunne tænke dig. Det er dog fedt at skaffe sig egne sko og eventuelt en egen sele og en kalkpose ret tideligt. Selen og skoene skal jo passe til dig og dine fødder, så brug lidt tid på at prøve de forskellige modeller i de mange friluftsbutikker i København. En klatrehjelm er desuden et must hvis du skal med på en tur hvor vi klatrer udendørs.
 
Klik her for at se hvor FFK medlemmer får rabat.