Fosskano på Emåen

Fosskano på Emåen

Fra 10 Oktober 2013 17:00 indtil 13 Oktober 2013 16:00

Ved Fliseryd, Sverige 380 53 Fliseryd, Sweden

Skrevet af Kenneth Andreasen

kenneth@ffklatring.dk

24239585

Kære FFK’ere

Så er det tid til den helt vilde kanotur i syd Sveriges brusende fosser. Her kan du prøve kræfter med at padle i strømmende vand, gennem smuk natur, via sø og å og er vi rigtig heldige, ud over et lille vandfald. Lyder dette fantastisk og lidt skræmmende, er det bare det helt rigtige for dig. Hele turen er nemlig guidet af vores to super dygtige og meget pædagogiske fosskano eksperter, Emil og Carl.

Skal du have erfaring fra tidligere - Nej, turen er bygget op helt fra bunden, med instruktion i basis padletag og videre til de mere interessante padletag, som bruges i fosskanosejlads.

Kommer jeg til at falde i vandet - Forhåbentlig Ja, da vi har udstyr til at ryge i vandet. Det er sjældent at nogen ikke falder i og vi er forberedt på situationen. Dette er en af de sjovere dele ved turen.

Hvem er guiderne - Carl og Emil, er begge uddannet inden for friluftsliv og pædagogik, med mange års erfaring inden for fosskanosejlads og turplanlægning. De har begge guidet fosskanoture i mange år og lægger stor vægt på sikkerhed og teknik.

Bortset fra transport og alkohol er turen alt inklusiv. Vi sørger for udstyr og kanoer og lækker mad tilberedt over bål. På tidligere ture har der været oksesteg, burger, pasta med svampesauce. Sidste morgen serveres den store kano-brunch med alt hvad der hører til.  

Turen gennemføres kun ved minimum 10 deltagere.

Pris

1200 kr per person + transport udgifter ca. 250 kr. Venner kan inviteres med til en merpris på 200 kr.

Man er først endeligt tilmeldt når betalingen er registreret.

Program

Dag 1

Vi kører senest  fra København kl. 17.00.  Hver bil får en udførlig rutebeskrivelse.
Vi mødes på Klumpekvarn  lejrpladsen i løbet af aftenen. Små praktiske opgaver kan forekomme når I kommer op til pladsen. For at udnytte sejltiden optimalt kommer vi til at benytte denne lejr som standlejr.
Når alle er ankommet vil der blive serveret en lille varm anretning. Bagefter vil der være gennemgang af morgendagens program ved bålet.

Dag 2

Morgen
Vi står tidligt op da vi skal tilbagelægge ca. 10 km. af Emåen.
Efter morgenmad vil Emil og et par af kursisterne kører ud til slutstedet med kanotraileren og en bil, mens Carl  gør klar til afgang med kanoerne.

På Vandet
Vi starter med basisinstruktion på stille vand, hvor vi kommer omkring de forskellige padeltag. Derefter drager vi afsted. Turen foregår i tomme kanoer. Vi har enkelte tønder med til ekstra tøj, sikkerhedsudstyr og frokost. På dette stræk vil der være en del fosser af forskellig sværhedsgrad. Vi stopper ved alle fosser og rekognoscerer. Vi ender i Skrika hvor vi kører tilbage til standlejr.

Aften
Praktisk arbejde, madlavning og hygger om bålet som sædvanligt.
Gennemgang af morgendagens program.  

Dag 3

Morgen
Igen står vi rimelig tidligt op ca. 08.00 da der skal tilbagelægges ca. 14.km. Vi læsser kanoerne på traileren og kører nordpå op ad åen.
På Vandet -Der vil komme en del svære fosser som vi selvfølgelig angriber med stor forsigtighed. Turen foregår igen i tomme kanoer.

Aften
Vi forventer at være hjemme på standlejren ca. kl. 17.00. Er der overskud i gruppen kan vi tilbyde at lave en indiansk svedehytte. Det kræver meget brænde og hårdt arbejde. Bålhygge og mad.

Dag 4

Morgen
Vi starter dagen med den legendariske” kano-brunch”. Derefter er der nedpakning af lejren, med afgang omkring 12.00 tiden. Hjemme på ungdomsskolen skal alt udstyr rengøres og hænges op til tørre.

Det praktiske

Pakkeliste

Sygesikring, undertøj, langt undertøj, strømper mange og gerne uld, sweater, fleece, et helt sæt ekstra tøj, + ekstra bukser (undgå cowboybukser!! ) regntøj gerne to sæt, Varmt til om aftenen, (termodragt), sko/vandrestøvler/gummistøvler, personlig medicin, sæbe, tandbørste og pasta, lille håndklæde, badetøj, Varm sovepose, liggeunderlag, tallerken, spisebestik, viskestykke, drikkedunk, lommekniv, termoflaske, lommelygte og ekstra batterier, hue og vanter, fotoapparat i vandtæt pose, sorte sække til vådt tøj, gamle puder eller liggeunderlag/knæbeskyttere til knæene når vi sejler i kano, solbriller, solcreme. Gummisko der kan tåle at blive våde. Myggeolie.

På første sejl dag vil alle får udleveret en lille hvid tønde til at pakke skiftetøj/personlige ejendele i.

I er velkommen til at padle et par vaderes. Det kræver at  man medbringer et bælte som sidder stramt om livet, så der ikke kommer vand ind hvis man kæntre.

Hvis I vil låne neoprensokker skal I medbringe et par større sko hvor der er plads til jeres egne sokker. Surfersko eller ligende er også velegnet. 

Forsikring

Husk man dækkes ikke af den offentlige sygesikring i tilfælde af hjemtransport. Man skal selv tegne en rejseforsikring. Skader på personlig udstyr skal dækkes af egen familieforsikring. Vi tager intet forsikringsmæssigt ansvar ved uheld, dette må dækkes af jeres egen ulykkeforsikring.

Overnatning

I må gerne tage eget telt med, eller kan i låne et af os.  Det er også muligt at sove i bivuak, men i skal selv bygge den !  Alle hjælper med madlavning, lejrslagning , og det praktiske arbejde.

Forplejning

Der er købt ind til turen på forhånd og mad og drikke er med i prisen. 

Alkohol

I står selv for eget forbrug af alkoholiske drikke.  Ingen indtagelse mens vi padler eller til frokost.

Sikkerhed

Alle skal sejle med hjelm og redningsvest.
For at få den højeste sikkerhed omkring sejladsen standser vi ved alle fosser og rekognoscer. Skulle der være nogle kanoer der kæntre har vi kasteliner, tørdragt, samt trisse til at trække kanoen fri. Vi har desuden et lille telt og varmeblæser til akutte kuldetilfælde.
Er vi i det mindste tvivl om fossen er forsvarlig at sejle overbærer vi hellere en gang for meget end en gang for lidt. Ved meget svære fosser kan nogle kanoer få besked på ikke at sejle. I ekstreme tilfælde har vi selv sejlet alle kanoer igennem på tidligere ture/kurser.

 

Med venlig hilsen
FFK Kanoudvalget, Carl Høgsted og Emil De Marco


Kommer

  • Gravatar Kenneth Andreasen
  • Gravatar Gil Nielsen
2013-10-10 17:00:00
2013-10-13 16:00:00