En skøn forårsvandretur i sveriges fantastiske Söderåsen, Naturreservat med gode venner, rygsæk, kolde øl og venezuelansk Ron Diplomatico til de kølige aftner foran bålet.

Det er hvad vi havde at se frem til på endnu en af FFK's hyggelige vandreture med oppakning. Dog uden at være helt klar over hvor mange kilometer vi egentligt kom til at tilbagelægge på andendagen.

Vi startede ud fredag eftermiddag inde på Hovedbanegården, for at samles og få styr på billetterne. Der er jo penge at spare ved at have et svensk JoJo kort og deles om en familiebillet. Så efter at alle havde købt billet, stod vi bare og manglede Kåre. Et hurtigt opkald og vi fandt ud af at han stadig lige var på vej ud af døren, sådan ca. 17 min. inden togafgang. Manden ville kaste sig ind i en taxa og ræse os i møde. 17 minutter senere og ingen Kåre, men til gengæld togfløjt og afgang mod naturreservatet.

Efter et par hyggelige timer i tog og bus, et par kolde øl for at lette rygsækken og smuk natur fra togvinduet, stod vi i Röstunga, ved indgangen til Söderåsen. Nogen af os blev enige om lige at købe et par ekstra øl, da der ikke var mere end 5 km til hytten, så der blev tanket op og så afsted langs smukke stier med højdedrag, skovsøer og klipper. Man forundredes ofte over hvor snørklet stien var og vor stejlt der kan være i sverige. FFK's fotograf Kenneth Andreasen løb gerne op foran for lige at fange det helt rigtige billede og der var ikke mangel på statister. Hvem vil ikke gerne pryde foreningens hjemmeside, iført sit stiveste adventurepuds.