Juleferien 2011 blev for en håndfuld FFK medlemmer tilbragt i Söderåsen nationalpark i Sydsverige. Med på turen var klubmedlemmerne Tobias Basse, Kenneth Andreasen, Gil Nielsen, Christel Berg Schønfeldt og Karen Petersen.

Dagene gik med vandring i de smukke omgivelser, fotografering samt hygge og festivitas i hytten. Der hører et shelter til hytten, som man også bare kan sove i. Der kom vandrere til shelteret og søgte ly for natten her. Vi havde derfor selve hytten for os selv begge nætter, hvilket ikke er en selvfølge, da den står åben for alle og man ikke kan reservere den. I hytten var der kakkelovn og masser af sengepladser, så vi kunne snildt have været flere til at overnatte.

Vi pakkede bilen på Vesterbro d. 28. december og kom retur d. 30. december. 3 dage i smukke omgivelser, blot et par timers kørsel fra København.

 

Vi havde hver især sørget for proviantering og naturligvis sovegrej og tøj til vintertemperatur. Ud over at vi skulle tilbringe de fleste af vores vågne timer ude i naturen, var vi også forberedte på, at hytten (Liagården), vi skulle overnatte i, hverken havde vand eller varme, hvorfor uldent undertøj og en varm trøje var kærkomment. 

Opvask, håndvask og andre former for vedligeholdelse af renlighed foregik i rigtig dejlig, rindende, koldt vand ved brønden uden for hytten. Men der skulle løbes et par omgange inden det blev helt rent. 

Turen blev afholdt i den gængse FFK klub ånd med masser af socialt samvær og hygge. Dejlige stunder, der fører tankerne tilbage på en mindeværdig juleferie i en af Sveriges smukke naturparker, Söderåsen.